5 krokov ako si nájsť profi realitného makléra

Publikované: Utorok, 18 Október, 2016 - 12:05, Henrieta Borowiecka

V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, ako si správne vybrať a nájsť svojho osobného realitného makléra. Jeho hľadanie neberte na ľahkú váhu, veď predsa bude rozhodovať o jednej z Vašich najdôležitejších životných investícií. Vedzte, že jeho nájdenie bude takpovediac Vašou investícii do budúcnosti. Veď kto by nechcel mať vo svojom telefóne kontakt na makléra, ktorý sa bude dediť a kolovať medzi vašimi priateľmi tak isto ako kontakt na Vášho zubára, právnika či automechanika.

Pustíme sa teda do malého pátrania po osobnom realitnom maklérovi v realitných kruhoch nazývaného realitným profesionálom, medzi ľuďmi prezývaného „realiťákom“.

1. Pýtajte sa svojich priateľov, známych alebo kolegov v práci

Možno sa Vaše pátranie skončí už pri tomto bode a dostanete referenciu na kvalitného makléra, ktorému s radosťou zveríte Vašu nehnuteľnosť, alebo si jednoducho poviete, že si ho radšej nájdete sami, alebo si získaný kontakt iba preveríte.

2. Online referencie od klientov

Určite si do vyhľadávača nezadávajte kľúčové slová ako napr.: najlepší realitný maklér, radšej sa zamerajte na hľadanie referencií od skutočných klientov, ktoré Vám pomôžu si urobiť obraz o súčasnom realitnom trhu a vyprofilujú niekoľko kandidátov na Vášho osobného realitného makléra. Referencie od klientov môžete nájsť napríklad aj priamo na stránke makléra.

3. Preverte si profil makléra

Uvidíte, čo všetko Vám internet prezradí po zadaní mena makléra do vyhľadávača. Určite sa zamerajte na facebookový profil, YouTube videá, osobnú stránku makléra, zverejnené publikácie v podobe blogových príspevkov alebo ich vyjadrenia k otázkam realitného trhu publikované v mienkotvorných médiách.

realitny makler  - 5 krokov ako si vybrat profika

4. Pýtajte sa na benefity

Overte si, aké benefity (balíček predajných a popredaných služieb) Vám vie maklér poskytnúť v prípade, že sa rozhodnete zaradiť Vašu nehnuteľnosť do ponuky realitného makléra.

5. Stavte na ľudskú stránku

Všímajte si maklérovo vystupovanie, komunikáciu, klientský prístup – veľa Vám napovie samotné zodvihnutie telefónu, ale v konečnom dôsledku určite dôležitú úlohu zohrajú aj sympatie.

Pamätajte, že s kvalitným realitným profesionálom bude pre Vás kúpa nehnuteľnosti príjemnou skúsenosťou. Tak čo, skúsite to? Investovať čas do hľadania sa určite oplatí!

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení –  s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Henrieta BorowieckaOperation & Marketing Manager

Henrieta Borowiecka je ako člen tímu RE/MAX Slovakia od roku 2015 zodpovedná za marketingovú podporu a znalosť značky RE/MAX, PR komunikáciu, dizajn web stránok, osobný marketing maklérov, organizáciu firemných školení a program odporúčaných dodávateľov.