Ako ušetriť čas a peniaze pri predaji nehnuteľnosti prostredníctvom home stagingu

Publikované: Streda, 30 August, 2017 - 12:01, Branislav Pastorok

Home staging je v dnešnej modernej internetovej dobe veľmi dôležitý. Je výnimočný tým, že šetrí predovšetkým čas a, samozrejme, peniaze z peňaženky klientov.
 
Čo vlastne znamená home staging?

Keďže dnes je realitný svet presýtený množstvom ponúkaných rôznych  nehnuteľností, musíte sa od všetkých odlíšiť. Ponúkaná nehnuteľnosť na predaj  musí  byť na prvý pohľad iná, jedinečná  ako tie ostatné. Musí zaujať. Preto home staging je momentálne bonusom na realitnom trhu a túto techniku pre úspešný a rýchly predaj používajú len profesionáli, čím podľa toho rozoznáte špičkovú profesionálnu realitnú kanceláriu či makléra.

Všetko spočíva v tom, že pripravíme súkromnú rezidenciu na realitný trh v tom najlepšom svetle. Cieľom je vytvoriť domov pre najvyšší počet potenciálnych zákazníkov, čím sa predáva nehnuteľnosť rýchlejšie a za maximálny možný zisk, ktorý môžete za ponúkanú nehnuteľnosť dostať. Je to akási  tajná zbraň v rukách predávajúcich,  ktorá pomôže ukázať ich ponúkanú nehnuteľnosť v tej najlepšej podobe pre potencionálneho klienta cez internetový virtuálny svet. Techniky sa zameriavajú na zlepšenie atraktivity nehnuteľnosti tým, že sa  pretvorí na príjemný, atraktívny domov, ktorý by niekto mohol chcieť. Vytvorí sa  atraktívny, útulný, nový vzhľad interiéru ponúkanej nehnuteľnosti, čo pomôže potenciálnym kupujúcim predstaviť si cítiť sa ako doma od okamihu, keď ju uvidia.

V dnešnej modernej uponáhľanej dobe, kde internet zohráva 90% sledovanosti je home staging nevyhnutný  pre predaj každej jednej nehnuteľnosti. Keďže prvý-krát potencionálny zákazník uvidí fotografie ponúknutých nehnuteľnosti na internete, zvýši  a urýchli sa tým celý predaj.  A o to nám všetkým ide. Mám pravdu?  Ponúkaná nehnuteľnosť musí urobiť čo najväčší dojem na kupujúcich.  Takýto ukázaný model domu či bytu je dokonalým obrazom toho, čo môže potenciálny kupujúci očakávať po malých úpravách interiéru, pretože každý z nás má inú predstavu o bývaní a rozhodujú sa emocionálne.  Preto cieľom je čo najlepšie upraviť danú nehnuteľnosť a tým pádom čo najviac zapôsobiť na trhu.  V každom jednom predaji je prvý dojem „ výhra". 

 

 

Väčšina kupujúcich si vytvorí predstavu a vzťah k nehnuteľnosti na prvej obhliadke počas prvých 10 sekúnd a na internete v podobe fotiek. Celý proces je veľmi prospešná investícia do predaja ak vám na ňom naozaj záleží. Pri mojej osobnej skúsenosti viem, že takto upravené domovy predstavované v predbežnom vizuálnom svete majú väčšiu sledovanosť a tým pádom rýchlejší predaj až o 80 % ako tie prázdne, neupratané nehnuteľnosti. Kupujúci si ťažko predstaví v halde odložených vecí a nábytku svoj útulný vysnívaný budúci domov.

Tak ako pri zariaďovaní úplne nového interiéru, vám bytový dizajnér navrhne a pomôže vytvoriť krásny domov, tak home staging slúži na to, keď svoj domov opúšťate a potrebujete ho čo najrýchlejšie a najvýhodnejšie predať.  Každý jeden  zabývaný interiér potrebuje inú špecifickú úpravu, aby bol výnimočný na trhu.


Ja  sám ako realitný maklér službu home staging automaticky zaraďujem k mojim ponúkaným nehnuteľnostiam, a preto sú moje nehnuteľnosti na trhu výnimočné a iné, čim dosahujem rýchlejší predaj a spokojných klientov.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!


Branislav PastorokCertifikovaný maklér 2. stupňa

V sieti RE/MAX pôsobí od roku 2012 ako dlhoročne najúspešnejší maklér kancelárie RE/MAX Techreality v Prievidzi.

Opakovane získava za dosiahnutú výšku produkcie titul Maklér roka za región Stredné Slovensko.

Je čestným členom prestížneho Platinum Top Club.