Aukcia pri predaji nehnuteľnosti

Publikované: Streda, 18 Január, 2017 - 14:01, Ing. Mgr. Martin Dlugolinský

Ponúkol vám už nejaký maklér predať vašu nehnuteľnosť formou aukcie?

Táto staronová forma získania čo najlepšej ceny za vašu nehnuteľnosť je v tomto období aktuálna. Súčasná situácia na trhu je charakteristická tým, že sú dostupné "lacnejšie" peniaze od bánk a to spôsobuje vyšší dopyt a viacero potenciálnych klientov.

Na začiatku je dôležité povedať, že tento prostriedok nie je vhodný vždy a pre každú nehnuteľnosť a taktiež nenahrádza a nie je to dražba!

Stáva sa nám, a určite nielen nám, ale všetkým realitným kanceláriám, že pri určitých nehnuteľnostiach máme veľký počet záujemcov o kúpu.

V praxi to znamená, že napr.: 6 klientov chce kúpiť nami ponúkaný byt. Čo s tým? Koho uspokojiť a koho nie? A prečo?

Práve tu je na mieste, ak si realitný maklér vyberie formu, na ktorej majú možnosť zúčastniť sa všetci záujemcovia. Tá forma sa volá "Aukcia na najvyššiu ponúknutú cenu". Pri tomto spôsobe by sa nemal nikto na nikoho hnevať, pretože všetci sú na rovnakej štartovej čiare a vyhráva najvyššia ponúknutá cena.

predaj nehnutelnosti formou aukcie

Dobrý maklér by mal však už pri nábere takejto nehnuteľnosti vyhodnotiť situáciu tak, aby túto možnosť ponúkol predávajúcemu na začiatku spolupráce, pretože aj spôsob predaja je trošku odlišný. Výhodu pre predávajúceho asi netreba zvlášť zdôrazňovať - cena.

Taktiež je seriózne, ak túto informáciu vedia na začiatku aj potencionálni kupujúci už pri obhliadkach, aj oni sa majú možnosť slobodne rozhodnúť, či im ponúkaná nehnuteľnosť stojí za to, aby zabojovali aj o cenu.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Ing. Mgr. Martin DlugolinskýMajiteľ firmy

V realitách pôsobím od r. 2000. Moja kancelária RE/MAX Benard a môj tím patrí dlhoročne medzi špičku Slovenska v sieti RE/MAX. Špecializujeme sa na východné Slovensko a to hlavne na tieto lokality: Poprad - Tatry, Spiš, Zamagurie a Košice.