Čo vás môže zaskočiť po kúpe nehnuteľnosti

Publikované: Utorok, 15 November, 2016 - 09:47, Ing. Mgr. Martin Dlugolinský

Vyhnúť sa všetkým nedostatkom pri predaji rodinného domu sa niekedy jednoducho nedá.

Dnes mám pre vás príklad, ktorý mnohých čaká práve v tomto období. V lete máte väčšinou kúrenie vypnuté, preto vás ani nenapadne skúšať pri kúpe rodinného domu, či kotol funguje, veď predávajúci tvrdí, že, samozrejme, všetko je funkčné. Nakoniec to potvrdí aj v kúpno-predajnej zmluve.

No a potom príde ten deň, keď si potrebujete trošku prikúriť a zapnete systém. Zrazu zistíte, že až tak všetko funkčné nie je. V lepšom prípade to môže byť len malá chybička, ako napríklad zavzdušnené radiátory. Horší prípad je vtedy, keď zistíte, že kotol je už starý a oprava vás vyjde viac ako nový kotol. Alebo radiátory je potrebné už vymeniť a, nedajbože, ak doslúžili radiátory aj kotol naraz, to už je naozaj neočakávaný náklad, ktorý výrazným spôsobom zasiahne rodinný rozpočet.

reality, nehnutelnosti, radiator

Naopak teraz je ten čas, keď je dôležité skontrolovať všetky zariadenia citlivé na zimné obdobie, čiže hlavne mráz. Jedná sa predovšetkým o to, aby bola vypustená voda všade tam, kde by mohla zamrznúť. Týka sa to aj zavlažovacích zariadení, studní a častí v domoch, kde sa nekúri. Určite sa oplatí skontrolovať tieto zariadenia, aby ste na jar neboli „prekvapkaní“.

Ak si riešite kúpu nehnuteľnosti samostatne, tak si dajte pozor aj na takéto a podobné situácie. No dobrý maklér predvída aj takéto situácie a vie, ako sa im vyvarovať.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Ing. Mgr. Martin DlugolinskýMajiteľ realitnej kancelárie RE/MAX Benard, Poprad

V realitách pôsobím od r. 2000. Moja kancelária RE/MAX Benard a môj tím patrí dlhoročne medzi špičku Slovenska v sieti RE/MAX. Špecializujeme sa na východné Slovensko a to hlavne na tieto lokality: Poprad - Tatry, Spiš, Zamagurie a Košice.