Dajte šancu aj vašej nehnuteľnosti

Publikované: Utorok, 29 September, 2015 - 13:08, Anna Zekuciová

Milí priatelia, nakupovať chodíme skoro každý deň tovar rôznej spotreby, potraviny, topánky, šatstvo a v rýchlom tempe života si ani neuvedomujeme ako emócie a pocity ovplyvňujú naše rozhodovanie a výber. Kupovaná vec musí byť nielen užitočná, spĺňajúca naše kritériá, ale musí lahodiť oku, páčiť sa a musíme sa v nej cítiť dobre. Veľmi často rozhodne o výbere prvý pohľad. Mnohokrát vravievame napríklad: topánky na mňa zavolali "tu som" a presne mi sadli. Takúto kúpenú vec nosíme veľmi radi a sme ochotní dať za ňu aj vyššiu cenu, ako sme pôvodne plánovali, lebo nám za to stojí.

 

Počas rozhodovania pri nákupoch sa podvedome riadime všetkými zmyslami. Presne tak je to aj s kúpou nehnuteľností. Aj to je totiž tovar. Hovoríme, že nekupujeme dom, ale domov. A je to pravda, veď domov by sme sa mali radi vracať a doma dobre cítiť. Pri svojej práci sa denne stretávam so záujemcami o kúpu svojho nového domova, vidím ako reagujú a čo ich ovplyvňuje. Ich prvú reakciu na ponuku v kancelárii, či na obhliadke priamo na objekte. Vo väčšine prípadov o skutočnej kúpe rozhoduje prvých desať sekúnd, to znamená, prvý dojem.

 

 

A keďže mojím cieľom je spokojný klient, snažím sa vylepšovať svoju prácu a preto som absolvovala kurz "Home Staging". Je to určitá forma interiérového dizajnu. Jej zameranie je na prípravu nehnuteľností pred predajom a prenájmom s cieľom rozšíriť okruh cieľovej skupiny záujemcov. Každý človek má svoj vlastný vkus a je veľmi malá pravdepodobnosť, že sa stretnú predávajúci a kupujúci s rovnakými predstavami a vkusom. Stáva sa to, ale je to ojedinelé. Snahou home stagingu je finančne nenáročnými a dobre premyslenými zásahmi upraviť interiér tak, aby sa rozšíril okruh záujemcov, ktorým sa trafíme do vkusu. Nehnuteľnosť je odborne pripravená a následne profesionálne prezentovaná na realitnom trhu. Prevedenie home stagingu zvyšuje atraktivitu nehnuteľnosti pre potenciálnych záujemcov a urýchľuje tak predaj, či prenájom. V mnohých prípadoch bez zjednávania o znížení ceny. Nejedná sa len o upratanie nehnuteľnosti, ale aj o jej "vylepšenie" - vyzdvihnutie kladov. Naaranžovaním priestoru, presvetlením, niekedy preriedením a niekedy doplnením nábytku.

 

Ďalšou z možností je aj tvorba vizualizácií. Odborníci tvrdia, že len 10% populácie má priestorovú predstavivosť. Preto táto služba pomáha vidieť byt inak zariadený, alebo prázdnu nehnuteľnosť zabývanú. Službu home stagingu založila Barb Schwarz v roku 1972 v USA. Bola to realitná maklérka a pri svojej práci si všimla, že vkusne zariadené domy sa predávajú rýchlejšie a za vyššiu cenu. Po zavedení home stagingu do praxe sa podľa štatistických zdrojov napr. RESA a IAHSP skrátil čas predaja v priemere o polovicu a predajná cena vzrástla v priemere o 7 %, v porovnaní s nehnuteľnosťami bez úprav. Dnes je táto služba veľmi populárna. V Anglicku, USA, alebo v Kanade prejde zásahom home stagingu viac ako polovica nehnuteľností, ktoré sa pripravujú na predaj.

 

Predávate aj vy svoj byt? Máte ho v ponuke na internete viac ako dva mesiace? Zapadol v spleti ponúk realitných kancelárií a na internete?

Dajte šancu svojej nehnuteľnosti zažiariť a vyniknúť medzi ostatnými! Spokojne mi zavolajte, alebo napíšte.

Dohodnite si termín nezáväznej konzultácie. Preberieme si vašu konkrétnu situáciu, vaše možnosti a navrhnem vám úpravy.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Anna ZekuciováCertifikovaný maklér 2. stupňa

Ďakujem všetkým klientom za prejavenú dôveru a teším sa na ďalšiu spoluprácu.