Kde je najväčší realitný boom?

Publikované: Utorok, 15 Január, 2019 - 11:19, Kde je najväčší realitný boom?

Čo myslíte, kde je najväčší realitný boom?

Je na čele USA? Alebo sa realitám darí na ďalekom východe?

Dnes si predstavíme najlepšie zahraničné trhy, kde sa naozaj oplatí investovať do nákupu nehnuteľností.

 

Vlastníctvo nehnuteľností je v dnešnej dobe jedným z najlepších príležitostí na vytváranie peňažných tokov pri budovaní skutočného dlhodobého bohatstva. Ak uvažujete nad tým, že by ste svoje bohatstvo niekoľkokrát znásobili, tu sú miesta, v ktorých by ste kúpu nehnuteľnosti poriadne zúročili:

 remax_travel_flat_.jpg

 

Panama

A víťazom sa stáva Amerika, ale nie USA!

Byty a biznis nehnuteľnosti v stredoamerickej Paname sa udržali na výslní vďaka argentínskym, kolumbijským a venezuelským obchodníkom. O slovo sa však hlásia aj Číňania, Európania aj Severoameričania, medzi ktorými prevláda aktívna obchodná spolupráca. Vysokú úroveň cien za predaj či prenájom nehnuteľností si vďaka tomu drží Panama City. Ďalším plusom, ktorý pridáva na vážnosti realitného trhu v Paname je mimoriadne produktívna pôda, kde poriadny boom zažíva pestovanie bio potravín.

 

Brazília

Brazília je veľká krajina rôznych trhov s nehnuteľnosťami a je aj o niečo zaujímavejšia než ostatné krajiny. Napríklad oblasť Fortaleza je pobrežný región s najvyššou návštevnosťou brazílskych turistov, kde prenájmy z „dovolenkových“ nehnuteľností dokážu zarobiť čistý zisk viac ako 8 %. K celkovému dojmu prispieva aj stabilná mena – brazílsky real a v kombinácii s uvedenou výnosnosťou sú ideálnymi dôvodmi na kúpu dovolenkovej rezidencie v Brazílii.

 

Dominikánska republika

V hlavnom meste – Santo Domingo pokračuje silný ekonomický rast a zvyšovanie priamych zahraničných investícií. S tým súvisí aj cena za prenájom nehnuteľností pre obchodníkov a podnikateľov, ktorých sa tu spolu s turistami ročne „premelie“ okolo 6,5 milióna.

 

Thajsko

Silná ekonomika a cestovný ruch má za následok, že sa tu oplatí investovať. Veď Bangkok navštívi viac turistov ako v Londýne alebo Paríži a teda výnosy z prenájmu sú naozaj veľmi zaujímavé.

 

Portugalsko

Konečne sme v Európe, a to vďaka Portugalsku, v ktorom sa nehnuteľnostiam darí nepretržite od roku 2015. Vysoká hodnota nehnuteľností a príležitosť získania hypotéky aj pre cudzincov je zárukou toho, že v Lisabone alebo iných mestách na pobreží Portugalska získate za svoju nehnuteľnosť a prenájom naozaj slušný peniaz.

 

Francúzsko

Ceny nehnuteľností vo Francúzsku neustále stúpajú. Poďakovať sa môžeme obchodným príležitostiam a cestovnému ruchu ako aj možnosti financovania pre cudzincov s úrokom nižším ako 2 %.

 

Ak ste si nevybrali, možno si niečo nájdete medzi ďalšími realitnými „destináciami“ ako je Mexiko, Belize, Turecko, Nemecko, Kanada či Holandsko. Stačí si len vybrať...

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.