Moje začiatky s podnikaním v realitách

Publikované: Utorok, 13 September, 2016 - 11:08, Stanislava Zamcová

Po presťahovaní sa z Bratislavy a po materskej nastala otázka, kde a ako ďalej. Po viacerých nevydarených pokusoch sa niekde zamestnať som vyhľadala konkurenčnú realitnú kanceláriu v Novom Meste nad Váhom, kde ma s radosťou prijali. Bolo to niečo nové, i keď skúsenosti z predošlej práce boli. Po "oťukaní sa" som zistila, že takýmto spôsobom to robiť nechcem a vzhľadom na predošlé zamestnanie a skúsenosti, by som to vedela robiť lepšie a kvalitnejšie. Práve v tom období manžel narazil na inzerát na facebooku od RE/MAX Slovakia, že hľadajú franšízistov a keďže v našom okolí RE/MAX nepôsobil, po naozaj (mojom) dlhom zvažovaní a váhaní, slovo dalo slovo a kanceláriu sme si v marci 2015 otvorili.

Samozrejme, sme rátali s tým, že začiatky nie sú ľahké, a musím zodpovedne povedať, že ani neboli... V prvom rade je potrebné si vybudovať meno, zverejniť informácie, aby ľudia o vás vôbec vedeli, keďže v Novom Meste nad Váhom je dosť realitných kancelárií. Žiaľ, sú medzi nimi aj také, kvôli ktorým klienti bezvýhradne odmietajú spoluprácu s RK, ale to je asi všade... Na druhej strane sú klienti, ktorí prídu výhradne do našej kancelárie len preto (ja tomu hovorím) "lebo RE/MAX". A to je veľmi príjemný pocit. Ešte krajší pocit je, keď niekto príde a povie, preveroval som si vás a na základe referencií chcem spolupracovať len s vami. Po roku na trhu je to veľmi dobrý pocit! A to ma na tejto práci baví.

Samozrejme sú aj, ako sa vraví dni blbec, ale neviem si predstaviť, že by som nepracovala s ľuďmi. Je to práca náročná, ale krásna v tom, že tu naozaj nemáte šancu zažiť stereotyp :-). Po roku našej spoločnej práce s manželom sa nám začína vracať to, ako sa k našim klientom správame. Vždy k nim pristupujeme korektne, hneď na začiatku im vysvetlíme všetky klady, ale aj zápory celého procesu, vysvetlíme im, ako celý proces bude prebiehať, aby sa nestalo, že ich niečo prekvapí a nemohli sa vyhovoriť na to, že "o tomto sme nevedeli". Sú informovaní o každom kroku, ktorý podnikneme, pravidelne, minimálne raz za mesiac ich informujeme mailom ako predaj postupuje a úplne najväčšia odmena je tá, keď klient povie: dám vám splnomocnenie a vybavte to za nás. Ďakujeme za vašu dôveru!

reality a nehnutelnosti

Táto práca je náročná na váš voľný čas - áno, to pripúšťam! Je však len a len na vás, ako si ho dokážete zorganizovať. Kým sme si s manželom neotvorili kanceláriu, vždy som dovtedy pracovala len na trvalý pracovný pomer. Priznám sa, bála som sa toho, že budem mať živnosť, že nebudem mať, ako sa s radosťou u nás hovorí, "istotu". Ale ruku na srdce! V ktorej práci, kde ste zamestnaný na TPP máte istotu, že budete môcť do nej chodiť aj zajtra, že vás neprepustia? Kde si bez problémov môžete odísť z práce, keď vám napríklad učiteľka zo školy zavolá, že vášmu dieťaťu je zle a prídete si preň? Kde si môžete ísť cez pracovnú domu napr. zacvičiť, lebo teraz vám to vyhovuje a poobede chcete byť doma s rodinou? A to nehovorím o viaczmenných prevádzkach... Áno, je táto práca náročná, ale ste pánom svojho času, pracujete toľko koľko vy potrebujete, koľko uznáte za vhodné a vy si poviete dosť, toto už je veľa a potrebujem oddych. Takže z vlastnej skúsenosti vravím - nebojte sa osamostatniť, pracovať sami pre seba! Dnes by som už nemenila.

Koho zaujali moje riadky, koho som nimi aspoň trochu oslovila a kto práve teraz rozmýšľa nad touto profesiou, NEVÁHAJTE! Radi vás v našom tíme privítame a zasvätíme do práce realitného makléra. 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Stanislava ZamcováRiaditeľ realitnej kancelárie RE/MAX NaMax, Nové Mesto nad Váhom

Svojimi skúsenosťami vytvorím z Vašej nehnuteľnosti sen pre kupujúceho a pre Vás ako predávajúceho túto udalosť zmením na príjemný zážitok.
Som maklérka, ktorá komplexne vyrieši a uspokojí Vaše potreby v oblasti nehnuteľností!