Platená inzercia s ikonou "TOP"

Publikované: Utorok, 20 Február, 2018 - 10:22, Ing. Jana Kudelášová

Topovanie je platená služba, ktorá umožní, aby sa Váš inzerát dostal medzi úplne prvé ponuky v inzercii na danom realitnom portáli, na ktorom si túto službu zakúpite. Môžete si zvoliť, na koľko dní chcete svoj inzerát vytopovať a či ho zároveň chcete aj farebne zvýrazniť, t.j. odlíšiť od ostatných.Cieľom "topovania" je, aby Váš inzerát videlo čo najviac potenciálnych kupujúcich, čím údajne zvýšite šancu nehnuteľnosť predať rýchlo a za najvyššiu cenu.

Moja skúsenosť hovorí, že pokiaľ nemáte správne stanovenú cenu nehnuteľnosti, tak Vám takáto forma inzercie vôbec nepomôže. Výsledkom je to, že na Váš inzerát volá veľa záujemcov, ktorí ešte len začali hľadať svoju vysnívanú nehnuteľnosť, avšak takmer všetci začínajú práve pri tejto Vašej nehnuteľnosti. Tak sa z Vášho bytu alebo domu stáva najopozeranejšia nehnuteľnosť, ktorú už takmer každý pozná, len ju ešte nik nekúpil, pretože cena je vraj vysoká.

Kúpili by ste hneď prvý byt alebo dom, ktorý ste navštívili?

Ľudia, ktorí len vstupujú na trh kupujúcich, ešte nie sú zorientovaní v tom, čo presne a v akej lokalite hľadajú. Veľakrát nemajú ešte preverenú svoju bonitu (príp. svoj finančný rozpočet) a reagujú hneď na prvý byt v poradí, ktorý na realitnom portáli nájdu.

 

Platená inzercia s ikonou "TOP"

Povedzme, že na obhliadkach sa im byt veľmi páči a hneď by ho kúpili, avšak po návrate domov a po triezvom uvažovaní väčšina z nich usúdi, že radšej si pozrú ďalšie byty, aby mali istotu, že sa s kúpou neunáhlia. Takéto správanie sa kupujúcich je úplne prirodzené a pochopiteľné, veď niekde začať musia. Ale prečo práve pri Vašom byte alebo dome? Pretože máte zaplatenú drahú inzerciu, ktorá udržiava Vašu nehnuteľnosť na prvej priečke v inzercii s ikonou "TOP". :-) To, čo šikovný maklér potrebuje odchytiť z trhu, sú práve tí kupujúci, ktorí už videli aspoň 3 - 4 byty, pochopili, čo aktuálne trh ponúka a siahajú už aj po nehnuteľnostiach, ktoré sa nachádzajú nižšie v ponuke realitného portálu. Pri týchto kupujúcich je vysoká šanca, že už vedia jasne formulovať svoje predstavy. Vedia, aké ďalšie byty v ich kategórií sú ešte v ponuke, a ak sa im Váš byt zapáči, vedia sa lepšie rozhodnúť. Keď je správne stanovená cena nehnuteľnosti, kupujúci si ju nájdu, nech sa nachádza na ktoromkoľvek mieste v poradí inzercie. Úplne by som však "topovanie" nezahadzovala. Svoju úlohu môže splniť vtedy, keď je správne stanovená cena. Vytopovaný inzerát Vám prinesie v správnom čase veľa záujemcov, a ak aspoň 2 z nich budú vážne nad kúpou uvažovať, máte príležitosť vyjednať si vyššiu cenu Vašej nehnuteľnosti.

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Ing. Jana KudelášováCertifikovaný maklér 1. stupňa RE/MAX Slovakia

Certifikovaný partner 1. stupňa RE/MAX Slovakia.