Prečo je dôležité, kde budete podnikať?

Publikované: Utorok, 25 Október, 2016 - 09:44, realitný maklér Lukáš Gardian

Existuje mnoho kritérií, na základe ktorých si začínajúci alebo dlhoroční podnikatelia vyberajú vhodný priestor pre podnikanie. Či už je to správna lokalita, cena alebo rozloha. Upriamim pozornosť hlavne na začínajúcich podnikateľov, ktorí hľadajú kancelárske priestory v Žiline. Pre nich je daná voľba veľmi kľúčová.

Vo všeobecnosti je v Žiline veľký výber kancelárií a obchodných priestorov na prenájom. Ak zvažujete kúpu vlastného priestoru, ponuka nie je taká bohatá ako pri prenájme, no je si z čoho vyberať.

V rámci prenájmu je najdôležitejšie prihliadať na druh podnikateľskej činnosti, od nej závisí voľba primeraného priestoru. Ak ste napríklad podnikateľ, ktorého prevažná činnosť bude prevádzkovanie internetového obchodu, nepotrebujete až tak lukratívny a viditeľný priestor ako podnikateľ, ku ktorému budú dennodenne chodiť klienti.

Ak patríte do druhej spomínanej skupiny, určite mi dáte za pravdu, že vo veľa prípadoch je rozhodujúca cena nájmu. Samozrejme, že najideálnejším riešením by bolo podnikať v centre mesta, ktoré ponúka určité štandardy, napríklad lepšie zviditeľnenie, množstvo potenciálnych zákazníkov, či blízkosť úradov. Tu však treba počítať s vyššou cenou nájmu a s obmedzenými možnosťami parkovania. Niektorí prenajímatelia ojedinele ponúkajú k priestorom aj parkovacie miesto, častokrát len v obmedzenom množstve. V takomto prípade vám ostáva možnosť využitia parkovania v blízkych nákupných centrách, ktoré je spoplatnené alebo možnosť zakúpenia parkovacej karty, ktorú ponúka mesto. Veľkým nesporným pozitívom podnikania v centre mesta je blízkosť autobusového nástupišťa a vlakovej stanice, ktorá prináša mnoho ďalších potenciálnych klientov.

reality, nehnutelnosti, kde budete podnikať

Ak potrebujete poradiť s výberom, nezabudnite sa obrátiť na našu realitnú kanceláriu RE/MAX Vision v Žiline, ktorá má výborný prehľad o dostupných podnikateľských priestoroch. Postará sa o vás a ušetrí vám tak potrebný čas a peniaze na iné podstatné veci, ktoré súvisia so začiatkom podnikania.

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Lukáš GardianCertifikovaný maklér 1. stupňa

Našim cieľom pod značkou RE/MAX je poskytnúť prvotriedny servis všetkým našim klientom.

Priorita číslo jeden je vytvoriť dokonalú marketingovú a predajnú stratégiu, aby sme klientovi predali jeho nehnuteľnosť za čo najvyššiu možnú trhovú cenu, v čo najkratšom možnom čase.

Naopak, ak hľadáte vysnívanú nehnuteľnosť, radi Vám nájdeme, takú, ktorá bude spĺňať všetky Vaše očakávania. Záleží nám na dobrom vzťahu s klientom a kvalitnom servise.

Páči sa Vám ako máme nastavené hodnoty? Neváhajte nás kontaktovať, veľmi radi Vám pomôžeme vyriešiť Vašu životnú situáciu.