PRIEVIDZA: Ako si vybrať správnu lokalitu na bývanie?

Publikované: Streda, 18 Júl, 2018 - 13:46, Katarína Racíková

V byte môžete zmeniť takmer všetko. Počet izieb a ich rozmiestnenie, okná, dvere… Lokalita sa ale zmeniť nedá. Preto ju treba dobre preskúmať ešte pred kúpou bytu.

Lokalita Staré sídlisko v Prievidzi.

Ak hľadáte kľudné bývanie, jednou s alternatív je určite Staré sídlisko v Prievidzi. Bytové domy sú poväčšine 4-poschodové a menej, čo zaručuje menší pohyb ľudí s dostupným parkovaním.

Kvalitu života určite ovplyvňuje aj občianska vybavenosť, ktorej kľúčovým parametrom je dostupnosť do miest, ako je napríklad dochádzanie za prácou, základné a materské školy, obchodné centrá, zástavky MHD a pod... Toto všetko sú náklady, ktoré musíte znášať a to najmä ak daná lokalita takúto vybavenosť neposkytuje .Pri ignorovaní tohto parametra môže hroziť, že sa z rodičov stanú „taxikári” detí.

 

Ak teda Vaša nehnuteľnosť nemá byť iba miestom na prenocovanie, je dôležité zamyslieť sa aj nad možnosťami trávenia voľného času a nad aktivitami, ktoré vykonávate pravidelne. Ak napríklad každé ráno behávate, bývanie uprostred mesta bez parku, alebo bežeckého okruhu nie je práve ideálne. Kupujúci tento parameter často nezohľadňujú aj napriek tomu, že možnosti trávenia voľného času výrazne ovplyvňujú kvalitu bývania a teda aj celkovú spokojnosť s nákupným rozhodnutím.

Ja osobne som zástanca pohybu a čerstvého vzduchu, takže túto lokalitu určite odporúčam. Športovci si tu určite prídu na svoje. V tejto lokalite sa nachádza plaváreň, novopostavené fitnescentrum, wokroutové ihrisko, ktorého súčasťou je aj cyklotrasa pre malých a veľkých. Pre rodiny zase odporúčam mestský park s jazierkom, plný zelene, vhodný na prechádzky, grilovanie, picknik. Súčasťou tohto parku je aj novovybudovaný minigolfový areál. Miniatur-golfové ihrisko, ktoré tu existuje už od roku 1974 sa nachádza na bojnickej strane, vpravo od toku rieky Nitry. Mostíkom je prepojené s novovybudovaným areálom, v ktorom sa nachádzajú dve nové ihriská. Taktiež tu organizujú rôzne spoločenské akcie , ktoré sa postarajú o program Vám, priateľom a celej Vašej rodinke. Je tu veľmi príjemná, šarmantná a ochotná obsluha. Prístup autom je od športovej haly smerom na letisko, alebo pešo chodníkom od ZŠ Sama Chalupku smerom do bojníc Bojníc.

Nájdete toto všetko v lokalite, v ktorej sa chystáte bývať? Staré sídlisko spĺňa všetky tieto kategórie a je len na Vás, ako sa rozhodnete, pretože Vy najlepšie a viete, čo ku kvalitnému životu potrebujete. Verím, že Vám predchádzajúce riadky pomohli pri výbere a či už potrebujete bývanie ihneď alebo máte ešte chvíľu na to správne rozhodnutie, rada Vám s tým pomôžem. Neváhajte ma kontaktovať!

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Katarína Racíková

Certifikovaný partner 1 stupňa RE/MAX Slovakia