Reality v Bratislave: Kde bývať, aby to deti nemali do školy ďaleko?

Publikované: Utorok, 23 August, 2016 - 11:10,

Zvažujete, kde v Bratislave bývať? Tak vedzte, že by ste mali myslieť aj do budúcna. To, kde budete bývať, ovplyvní aj vaše deti a ich dochádzku do školy. 

 

Táto otázka vôbec nie je zanedbateľná. Pri kúpe bytu sa mladí rozhodujú väčšinou na základe ceny pozemku alebo nehnuteľnosti, prostredia a dostupnosti do práce. Lenže časom, keď si založia rodinu, riešia aj to, aby nemuseli drobca nosiť hodinu autom do škôlky alebo, aby to nemal do školy ďaleko.

Okolité obce: Výhra aj nie

Prednedávnom sme zostavili rebríček najvyhľadávanejších obcí pri Bratislave podľa Google. Keby ste zakotvili v jednej z nich, tak by ste dieťa mohli zapísať do materskej a základnej školy priamo tam. V tom nie je problém. V slovenskej či rakúskej pohraničnej obci je, navyše, bývanie lacnejšie a pokojnejšie ako v centre diania, v Bratislave.  

 

Avšak kvalita škôl sa môže líšiť a hlavne v menších obciach budete musieť brať to, čo ponúkajú. Naopak, v takej Šali a Malackách máte na výber z viacerých škôl. V Senci nájdete niekoľko verejných aj súkromných materských škôl.

 

A čo krúžky? Keď dieťa podrastie a začne sa zaujímať o výtvarnú či hudobnú, zapíšete ho do umeleckej školy. Opäť, keď si budete chcieť vybrať dobre a kvalitne, pravdepodobne zakotvíte v Bratislave. Hlavné mesto dáva skutočne veľkú slobodu vo výbere.

nehnuteľnosť predaj

Na kvalite záleží

Na stránkach neziskovej organizácie INEKO nájdete rebríčky základných škôl, ktoré sú zostavené podľa úspechov deviatakov v monitore. Samozrejme, nehovorí to viac o samotnej škole a systéme výučby, avšak môže byť fajn vodítkom pri výbere.

 

Na to, aby bol váš výber čo najkomplexnejší, pýtajte si referencie iných ľudí, či už známych alebo neznámych, ktorí sú so školami detí spokojní. Napríklad portál Eduworld.sk zoskupuje recenzie od rodičov a školám priraďuje hviezdičkové hodnotenia. 

Reality v Bratislave: Aby boli aj deti spokojné

Výber nehnuteľnosti na bývanie nie je dôležitý len pre vás, ale aj pre vaše deti. Nie vždy sa dá nájsť ideálne riešenie alebo skôr by sme povedali, že ani neexistuje. Nie dokonalé, ale praktické bývanie je to, čo bude pre vaše deti bezpečné.

 

Či už hľadáte svoje prvé bývanie alebo sa sťahujete, je dobré si položiť niekoľko otázok pred týmto závažným životným rozhodnutím ako: Bude blízko nášho bytu zastávka MHD a dieťa ľahko trafí aj v prípade, keď nebudem môcť ísť s ním? Je lokalita pre deti bezpečná, nebudem sa o ne báť, keď pôjdu samy? Sú materské a základné školy blízko seba? Atď.

 

So zorientovaním sa v realitách v Bratislave a v jej okolí a so všetkými potrebnými otázkami vám pomôže realitný expert. Spýtajte sa ho všetko, o čom pochybujete. Realitný maklér by mal byť vaším partnerom a poradcom.

 

Referencie o mojej práci nájdete tu.

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

Ing. Peter DobiasRealitný maklér

Ako Váš realitný maklér ponúkam:

  • predaj, kúpu a prenájom Vašich nehnuteľností
  • exkluzivitu
  • ponúkam Vám osobný odborný prístup k Vašej nehnuteľnosti
  • vypracujem cenovú analýzu Vašej nehnuteľnosti
  • náš vzťah bude postavený na vzájomnej dôvere
  • poradenstvo pri výbere hypotéky
  • právnu ochranu pri predaji a kúpe nehnuteľnosti
  • vypracovanie jednotlivých krokov postupnosti pri predaji a kúpe nehnuteľnosti
  • poradím Vám ako Vašu nehnuteľnosť pred predajom upraviť, aby bola pre kupujúceho atraktívnejšia