V Novom Meste nad Váhom sa dobre, kvalitne a spokojne žije

Publikované: Utorok, 6 Marec, 2018 - 10:46, Miroslav Švehla

Nové Mesto nad Váhom leží vo vzdialenosti približne 100 km od Bratislavy s výbornou dopravnou dostupnosťou, leží priamo na severnej trase železnice a napojenie na diaľničnú sieť je vzdialené necelé dva kilometre od hranice mesta. Leží v Trenčianskom samosprávnom kraji a na severnej hranici susedí s Českou republikou, s ktorou ju spájajú dva hraničné prechody. Nové Mesto nad Váhom má približne 20.000 obyvateľov.

V súčasnej dobe je v meste približne 7800 bytových jednotiek, z toho približne 1300 v rodinných domoch a 6500 v bytových domoch, ktorých je vyše 500. Aj vzhľadom ku kompaktnosti mesta, neexistujú časti mesta, ktoré by boli za účelom bývania výrazne preferované. Výstavba je silne premiešaná a tak panelová výstavba zo 70. a 80. rokov plynule prechádza do individuálnej výstavby rodinných domov.

 

Postupne narastá počet panelových bytových domov, ktoré prechádzajú rekonštrukciou. K pozitívam mesta rozhodne patrí občianska vybavenosť, obyvatelia nájdu nemocnicu, škôlky, základné školy, stredné školy, obchodné strediská, obchodné siete, priestory pre kultúrne vyžitie. Železničná stanica je optimálne spojená s autobusovou stanicou. Nové Mesto nad Váhom má silnú športovú tradíciu a sú v ňom vybudované kvalitné športoviská, nachádzajúce sa v jednej lokalite – zimný štadión, športová hala, futbalový a atletický štadión, tenisové kurty,...

 

Na styku s mestom sa nachádza športovo-rekreačný areál Zelená Voda. Mesto a jeho okolie ponúka široké možnosti zamestnania, rozšírená je najmä priemyselná výroba. V čoraz väčšej miere ľudia využívajú na bývanie aj priľahlé obce, ktoré sa nachádzajú v styku s Bielymi Karpatami. Blízkosť pohoria predurčuje okolie mesta na využtie na turistiku, cykloturistiku, hubárčenie, rybolov, poľovníctvo.

 

 V zimnom období je možnosť zalyžovať si v stredisku Veľká Javorina alebo Kálnica, ktoré poskytujú okrem zjazdového lyžovania aj upravené bežecké trate. V stredisku Kálnica je v lete prevádzkovaný bikepark. Prirodzenými dominantami okresu sú hrady Čachtice a Beckov a vrch Veľká Javorina. V okrese sa okrem okresného mesta nachádza ešte mesto Stará Turá a dalších 32 obcí. Bývanie v Novom Meste nad Váhom a v celom okrese odporúčam najmä pre jeho polohu, vybavenosť a dopravnú dostupnosť, ale aj možnostiam mimopracovného vyžitia. Ak rozmýšlate nad možnosťou presťahovať sa, radi Vám predstavíme nehnuteľnosti v našej ponuke.

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

 

Miroslav ŠvehlaMajiteľ firmy

Realitnú kanceláriu Remax NaMax chcem poňať ako rodinný podnik, ktorý sa bude opierať o najkvalitnejších profesionálov v regióne pôsobnosti, od maklérov až po dodávateľov služieb.

Z mojich osobných obchodníckych skúseností viem, že úspešný majiteľ musí poznať každú stránku činnosti svojej firmy a to najlepšie z vlastnej skúsenosti, preto prácu makléra považujem za jednu z najpodstatnejších vecí, ktorú musím pri riadení do detailov poznať a ovládať. Z pozície majiteľa kancelárie budem vytvárať také podmienky, aby mali naši makléri dostatočný priestor a podmienky na realizáciu svojich snov, aby sa mohli venovať svojej práci naplno a bez prekážok.

Záleží mi na korektných vzťahoch, ktoré sú základom úspešnej spolupráce.

Žiadna vec nie je pre mňa taká veľká, aby som ju nezvládol, a žiadna vec nie je pre mňa taká malá, aby som sa ňou nezaoberal.