Ako si vybrať ideálnu nehnuteľnosť pre vašu rodinu?

Publikované: Utorok, 4 Júl, 2023 - 11:25,

Hľadáte vhodný dom, byt, vilu alebo iný typ rezidenčnej nehnuteľnosti, ktorá bude spĺňať všetky vaše požiadavky a ktorá bude ako ušitá pre vašu rodinu?

Ste tu správne! RE/MAX vám poradí, ako si vybrať ideálny domov pre vás a vašich najbližších.

 

Rozhodnutie o kúpe nehnuteľnosti je veľmi ťažkým a dôležitým rozhodnutím, zvlášť vtedy, ak nehnuteľnosť potrebujete nielen pre seba, ale aj pre vašu rodinu. Domov je miesto, kde budú vaše deti vyrastať, kde budete každý deň zdieľať svoje pocity, nálady i túžby a kde budete vytvárať spomienky na váš rodinný život.

 

Ešte pred tým, než sa rozhodnete pre kúpu nehnuteľnosti, musíte mať jasnú predstavu o tom, čo vy a vaša rodina budete potrebovať a aké sú vaše preferencie bývania. V tomto kroku budete musieť zájsť až do detailov. Vyhnite sa tomu, že ich budete riešiť až neskôr, pretože v takomto prípade môže byť naozaj neskoro. Najprv si teda ujasnite, aký veľký bude váš dom alebo byt, koľko bude mať izieb, koľko kúpeľní, odkladacieho priestoru a podobne. Dobre zvážte lokalitu a dostupnosť služieb, najmä blízkosť do práce, školy a škôlky, prípadne krúžkov a záujmových aktivít pre deti alebo aj pre vás. Snažte sa pozerať aj do budúcna a zvážiť všetky príležitosti, ktoré súvisia s rozrastaním rodiny, vašich koníčkov a iných plánov.

 

 

Ďalším krokom je skutočné a triezve zhodnotenie vašich finančných možností. Na začiatok si stanovte reálny rozpočet a vypočítajte, koľko peňazí môžete investovať do kúpy nehnuteľnosti. Pri tomto kroku nezabudnite do rozpočtu zahrnúť aj prevádzkové a dodatočné náklady, ako napríklad opravy, rekonštrukcie, údržbu, sťahovanie, nový nábytok, energie a ďalšie položky. Ak vám financie nebudú postačovať, čo je bežná prax pre mnohé rodiny, vtedy musíte zvážiť možnosti financovania, čiže musíte požiadať o hypotekárny úver z banky.  

 

Ak je pre vás rozhodovanie o výbere ideálnej nehnuteľnosti pre vašu rodinu nad vaše sily, nebojte sa požiadať o pomoc profesionálov. RE/MAX je najväčšia sieť realitných kancelárií na Slovensku a naši skúsení partneri predaja vám v tomto neľahkom rozhodovaní zaiste pomôžu. Preto neváhajte a obráťte sa na nás s akoukoľvek požiadavkou. Už teraz sa tešíme na spoluprácu s vami!

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.