Doplnky v interiéri: Klimatizácia, ktorá vám umožní dýchať

Publikované: Pondelok, 7 August, 2023 - 09:54,

Neznesiteľné teplo, horúčavy a klimatické zmeny si v každom kúte sveta vyberajú svoju daň.

Aby ste na nej ušetrili, vybavte si svoj dom alebo byt kvalitnou a elegantnou klimatizáciou, ktorá vám umožní lepšie dýchať a plnohodnotnejšie žiť.

 

RE/MAX vám počas týchto teplých letných dní rýchlo poradí, ako si vybrať správnu klimatizáciu a na čo by ste pri jej výbere nemali zabudnúť.

 

Spoznajte svoje potreby

Predtým, ako sa pustíte do výberu klimatizácie, zvážte a spoznajte svoje potreby a požiadavky. Zamyslite sa nad tým, do akých miestností chcete umiestniť klimatizáciu. Majte informácie o veľkosti jednotlivých miestností a o tom, aká je ich tepelná náročnosť. Moderné klimatizačné systémy totiž umožňujú individuálne riadenie teploty v jednotlivých miestnostiach, čo zaručuje optimálny komfort pre každého používateľa.

 

Vyberte si správny typ klimatizácie

Na trhu existuje množstvo typov klimatizačných systémov. Pre menšie miestnosti alebo miestnosti s obmedzeným priestorom sú vhodné mobilné klimatizácie alebo samostatné stolové klimatizácie. Pre väčšie miestnosti alebo celý dom sú najlepšou voľbou takzvané split klimatizácie, ktoré sú esteticky štýlové, príjemné a tiché. V prípade, že máte vyššie požiadavky, môžete si vybrať klimatizáciu multi-split, vďaka ktorej môžete pripojiť viacero vnútorných jednotiek do jednej vonkajšej jednotky.

 

 

Dbajte na energetickú efektivitu

Pri výbere klimatizácie venujte pozornosť jej energetickým parametrom. Klimatizácie s vyšším energetickým hodnotením (SEER/EER) sú ekologickejšie a môžu vám v dlhodobom horizonte ušetriť nemalé prostriedky na energiách. Táto zelená voľba prospeje nielen našej planéte, ale aj vašej peňaženke.

 

Dajte si záležať na ovládaní a inteligentných funkciách

Technológie v súčasnosti zohrávajú veľmi významnú úlohu a sú v podstate všadeprítomné. Výnimkou nie sú ani klimatizácie. Množstvo modelov má možnosť ovládania cez smartfón alebo iné moderné zariadenia. Niektoré klimatizačné systémy sú dokonca vybavené inteligentnými funkciami, ako napríklad sledovanie spotreby alebo automatickú reguláciu teploty podľa prítomnosti ľudí v miestnosti.

 

Nezabudnite na profesionálnu inštaláciu

Niektorí ľudia sa rozhodnú pre montáž a inštaláciu klimatizačnej jednotky sami, avšak my odporúčame zveriť túto činnosť jednoznačne do rúk odborníka. Skúsení technici zabezpečia správne a bezpečné pripojenie klimatizácie, zaručia jej optimálne fungovanie a rovnako aj estetické umiestnenie do vášho interiéru.

 

Veríme, že vám naše RE/MAX rady a tipy pomôžu urobiť správne rozhodnutie, vybrať si vhodnú klimatizáciu a získať vďaka nej novú osviežujúcu oázu pokoja vo vašom dome či byte. 

 

 

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.