Kupujeme rekreačnú nehnuteľnosť

Publikované: Pondelok, 1 Jún, 2020 - 10:02,

Už viete, kam pôjdete na dovolenku?

Keďže sa nachádzame v neštandardnom období, ktorý sprevádza pandémia koronavírusu a cestovanie po svete sa nám zo zdravotných dôvodov nemusí vyplatiť, kúpa chaty alebo chalupy je tým správnym rozhodnutím.

 

 

Rekreačná nehnuteľnosť je dobrou voľbou nielen teraz, ale môže sa vyplatiť aj v budúcnosti, pretože viacerí epidemiológovia a vedci predpokladajú, že vírusové ochorenia budú v budúcnosti omnoho viac rozšírené. Globalizácia a obľúbené cestovanie so sebou prinášajú množstvo zážitkov, ale takisto aj roznášanie neželaných „darčekov“ v podobe vírusov všade naokolo.

 

Stále je tu však riešenie – vlastná rekreačná nehnuteľnosť!

Záujem o rekreačné nehnuteľnosti sa teší čoraz väčšej obľube. Dokonca aj pred koronavírusom bol trend predaja chát a chalúp na vysokej úrovni. Ľudia čoraz viac túžia po zmene prostredia a ich zámery smerujú k aktívnemu oddychu v prírode. Chcú vymeniť paneláky a sídliská za pokoj strávený niekde „na samote u lesa“.

 

Medzi najobľúbenejšie lokality pre rekreačné nehnuteľnosti stále patria Vysoké a Nízke Tatry. K ďalším môžeme zaradiť Malé Karpaty, Oravu, Slovenský raj a takisto aj Záhorie či Myjavské kopanice. Mnohí záujemcovia o rekreačné nehnuteľnosti preferujú lokalitu pred cenou. Záujem je takisto o nové alebo zrekonštruované nehnuteľnosti, do ktorých netreba veľa investovať, pretože majitelia radšej trávia čas na chate či chalupe aktívnym oddychom, grilovaním, hrami, športom, turistikou alebo inými aktivitami.

 

 

Chatu alebo chalupu?

 

Vedeli ste, že chata a chalupa nie je jedno a to isté? Mnohí si možno ani neuvedomujú, že ide o dva odlišné typy nehnuteľností. Chata je totiž stavba určená na rekreačné účely počas sezóny. Chaty sa nachádzajú väčšinou priamo v prírode a sú vzdialené od obývanej časti danej lokality.

Chalupa je starý vidiecky dom, ktorý sa môže nachádzať priamo v obci alebo v časti obce. Na rozdiel od chaty sa dá v chalupe bývať aj celoročne.

 

Ak túžite po dovolenke na Slovensku a chcete si ju dopriať kedykoľvek, rozhodnite sa pre kúpu chaty alebo chalupy. V ponuke RE/MAX nájdete jedinečné rekreačné nehnuteľnosti v rôznych lokalitách, ktoré sa vám iste zapáčia. Kontaktujte našich realitných maklérov a kúpte si u nás chatu alebo chalupu vašich snov!

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.