Rastliny vo feng shui

Publikované: Štvrtok, 30 Marec, 2017 - 16:14, Energia v priestore

V nasledujúcich riadkoch si povieme o rastlinách pre izbové i vonkajšie použitie a uvedieme aj „európske“ rastliny, ktoré sú vhodné pre použitie vo feng shui.

Veľmi často sa stretávame v článkoch i knihách s bambusom, ako rastlinou hojnosti a rastu, rovnako sú skvelé aj pomarančovník a citrónovník. Avšak existuje aj externý bambus, ktorý rastie v trsoch, je mrazuodolný, hustý a zelený. Výborne sa hodí ako „živý plot“.

Palma (tenkolistá aj hrubolistá), svokrin jazyk sú rastliny so šabľovitými listami. Ak ich máme v obývačke, spálni – môžu vytvárať konflikty, pretože podporujú útočné tendencie. Naopak palma je vhodná napríklad do rohu s potrubím, vedením vody, odráža vplyv nemocnice, cintorína, krčmy v okolí a eliminuje aj rohy. Určite je vhodná aj okolo bazéna, vnútorného i vonkajšieho (stromová palma v oceánskych oblastiach eliminuje silu vody na pobreží). Podobné „účinky“ majú aj tzv. morské trávy, ktoré vídavame v záhradách a v okolí bytových domov pomerne často a tu by sme ich aplikovali hlavne pri rohoch bytových domov, kanalizačných skružiach či žumpách.

Svokrin jazyk vídavame na schodiskách bytových domov medzi schodami a oknom, kde sa aj hodí.

Zamioculcas, tučnolist a celkovo rastliny s oblými listami (napr. fikusovité, muškáty, listy tvaru slzy, papraďovité a pod.) sú veľmi vhodné, nekonfliktné rastliny, ktoré majú pre človeka priaznivý prínos.

K téme kaktusov sme zachytili, že bránia vydaju dcéry do manželstva -:) pokiaľ sú v zóne partnerstva, tak to je možné, ale určite nesúhlasíme s tým, že nemajú doma čo robiť . Kaktusy používame radi na podobné situácie ako kvety so šabľovitými listami a sami ich aj máme.

Ruža vonku je fajn, pokiaľ nie je hneď pri vchode. Jej tŕne nepôsobia vhodne na rodinu. Ale dobre sa hodí na odrazenie vplyvu elektrického stĺpa, rušnej križovatky alebo cesty a „rozpicháva“ negatívne zóny v zemi (vedenia kanalizácie, trhliny po agresívnej výstavbe a pod.) . Nie je vhodné ju strihať, pretože rastie v ceste tej zóny, trhliny, keďže vie, kam sa má ťahať.

energia v prestore

Ihličnany dlho aj krátkoihličnaté sú celkovo vhodné. Sadiť odporúčame spolu do jedného spoločného črepníka (ak sme v byte a máme viacero stromčekov). Ihličie má pre človeka liečivú funkciu, za určitých správnych okolností odporúčame ihličnany v záhrade rodinného domu.

Rezané kvety do vázy neodporúčame vôbec.

Chcete sa vo Vašom byte, v dome či kancelárii cítiť príjemne?

Spoločnosť Energia v priestore sa zameriava na kompletné riešenie podľa princípov Feng Shui u všetkých druhoch nehnuteľností.

Pre RE/MAX klientov spoločnosť poskytuje 20% zľavu na všetky služby.

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!