Sprievodca kúpou nehnuteľnosti na Slovensku pre zahraničných klientov

Publikované: Pondelok, 22 Máj, 2023 - 09:40,

Slovakia, good idea!

Sme radi, že nielen cestovanie, ale aj bývanie je pre zahraničných klientov u nás dostupné a príťažlivé.

 

Bývanie na Slovensku sa stalo témou najnovšieho článku RE/MAX Europe, o ktorom vám povieme viac v tomto partnerskom článku. Veríme, že sa vám pozitívne a milé slová o našej rodnej hrude budú páčiť a že oslovia aj potenciálnych zahraničných záujemcov o kúpu, predaj či prenájom slovenských nehnuteľností. 

 

Čaro Slovenska

 

Slovensko – krajina rozprávok s rastúcou ekonomikou, rôznorodými národnosťami a úchvatnými horskými oblasťami... Jednoducho všetko, čo si určite zamilujete!

 

Slovenská republika má v sebe niečo pre každého. Každé mesto má dostatočné množstvo obchodov, reštaurácií a barov, ktoré vyhovujú „interiérovým“ povahám. Pre tých, ktorí milujú prírodu, ponúka slovenská horská krajina nespočetné možností na lyžovanie a turistiku. Aj napriek tomu, že je Slovensko v mnohom podobné svojim susedom, má oveľa dostupnejšie náklady na život!

 

Slovensko sa nachádza v srdci Európy, čo má nepochybne svoje výhody – okrem najmenších veľhôr sveta, ktorými sú Vysoké Tatry, sa zo Slovenska dá pohodlne a rýchlo cestovať do rôznych krajín, ako sú napríklad Nemecko, Maďarsko, Rakúsko, Česko, Poľsko a mnoho ďalších! Len pre zaujímavosť, Viedeň je od Bratislavy vzdialená len 45 minút jazdy, čo je najkratšia vzdialenosť medzi dvoma hlavnými mestami v Európe! Všetky tieto a mnohé ďalšie benefity sú dobrým predpokladom na to, aby ste si tu mohli kúpiť nehnuteľnosť s realitnou kanceláriou RE/MAX.

 

 

Nájdite si svoju vysnívanú destináciu na Slovensku

 

Slovensko ponúka široký výber možností na bývanie a preto je najvyšší čas urobiť prvý krok! Najpovolanejším človekom, ktorý vám ľavou-zadnou pomôže nájsť vhodnú nehnuteľnosť na kúpu alebo prenájom, bude miestny realitný maklér RE/MAX. Predtým, než ho oslovíte, si môžete pozrieť najlákavejšie lokality na bývanie:

 

Bratislava a okolie – Asi prvou voľbou by pre vás mohol byť Bratislavský kraj s metropolou Bratislavy, ktorá je hlavným mestom a kultúrnym centrom Slovenska. Bratislava je jadrom jednej z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich ekonomík v celej Európe a každý, kto sa sem presťahuje, môže očakávať skvelé pracovné príležitosti a ešte lepší nočný život. Rodiny si v okolí môžu užiť známy Aquapark Senec, ktorý je od mesta vzdialený len 14 km autom.

 

Východné Slovensko – Východ Slovenska je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú krásu nielen v prírode, ale aj v architektúre. Nájdete tu druhé najväčšie mesto v krajine – Košice. Toto mesto má rozmanitú národnostnú štruktúru a dych berúcu architektúru. Košice boli v roku 2013 vyhlásené za Hlavné európske mesto kultúry a ktokoľvek sa prechádza nádhernou ulicou Hrnčiarska, môže vidieť dôvody získaného titulu! O čosi ďalej od Košíc sa nachádza Spišský región, ktorý ponúka jedinečné turistické trasy pozdĺž nádherných hôr a vodopádov v národnom parku Slovenský raj.

 

Ostatné oblasti – Milovníci histórie môžu nájsť svoju srdcovú záležitosť v meste Trenčín, a to vďaka jeho starosvetskému štýlu. Okrem historických hradov v Trenčíne a Bojniciach sa môžete kochať nádhernými barokovými budovami a kostolmi, ako aj úžasným hudobným festivalom Pohoda, ktorý každoročne oživí mesto aj jeho okolie. Objavovať môžete aj ďalšie kúty Slovenska, ktoré sú bohaté na kultúru, hrady, zámky, jaskyne, architektonické skvosty i kultúrne zážitky a mnoho, mnoho ďalšieho.

 

  

Začnite hľadať nehnuteľnosť s maklérom RE/MAX

 

Ak sme vás presvedčili, že bývanie na Slovensku je dobrý nápad, nájdite si svojho realitného makléra v miestnej realitnej kancelárii RE/MAX a kontaktujte ho. Na začiatok by ste mali vedieť, že proces kúpy nehnuteľnosti na Slovensku trvá približne 1 až 2 mesiace.

 

Ak už máte vytypovanú nehnuteľnosť a obe strany súhlasia s ponukou, na rade je právnik, ktorý vypracuje kúpno-predajnú zmluvu. Po podpísaní zmluvy oboch strán, kupujúci požiada o Návrh na vklad do katastra nehnuteľností. Tento dokument bude obsahovať potrebné informácie, prípadne spôsob financovania a ďalšie podrobnosti, o ktorých vás upovedomí realitný maklér. Po uhradení kúpnej ceny a uplynutí 30 kalendárnych dní, získate list vlastníctva od Katastrálneho úradu.

 

Právne a hypotekárne poradenstvo

 

Podobne, ako aj v iných krajinách, aj na Slovensku sa budete musieť vyrovnať s byrokraciou a nudnými papierovačkami. Počas kúpno-predajného procesu sa nevyhnete malým zákonným poplatkom. Váš realitný maklér vás prevedie počas celého procesu predaja tak, aby ste sa vyhli rôznym stresovým situáciám, ktoré sú pri kúpe nehnuteľností bežné.  

 

Zahraniční občania môžu na Slovensku legálne získať hypotéky na kúpu miestnych nehnuteľností, avšak potrebujú k tomu povolenie na pobyt. Potenciálni kupujúci majú možnosť využiť službu nezávislého posúdenia technického a stavebného stavu nehnuteľnosti (inšpekcia nehnuteľností), vďaka ktorej sa uistia, že nekupujú mačku vo vreci a že sú si vedomí akýchkoľvek problémov, ktoré by nehnuteľnosť mohla mať.

 

 

A teraz je čas začať žiť slovenský sen...

 

Po týchto jednoduchých krokoch vám neostáva nič iné, len sa nasťahovať a užívať si váš nový domov a zážitky, ktoré vás v ňom aj mimo neho čakajú! Ak sa vám páči táto myšlienka, neváhajte a ešte dnes kontaktujte miestneho realitného makléra RE/MAX.

 

Zdroj: https://www.remax.eu/en/blog/your-guide-to-buying-property-in-slovakia

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.