Tipy a nápady ako útulne a funkčne zariadiť štvorizbový byt

Publikované: Štvrtok, 1 Jún, 2023 - 11:40,

Plánujete si kúpiť štvorizbový byt?

Alebo ho už máte a chceli by ste z neho vyčarovať útulný a funkčný domov?

RE/MAX sieť realitných kancelárií má pre vás zopár užitočných rád, tipov a nápadov, ako na to.

 

Využite priestor bytu efektívne a na maximum

Pri zariaďovaní štvorizbového bytu je dôležité efektívne využiť každý jeho centimeter. Aby ste to dosiahli, dobre si premyslite rozmiestnenie nábytku. Ak to je možné, prehodnoťte dispozíciu a zvoľte ju tak, aby ste priestor ešte viac zväčšili. Štvorizbový byt štandardne ponúka štyri samostatné izby (spálňa, obývačka a dve ďalšie miestnosti), kuchyňu, kúpeľňu s WC alebo aj samostatné WC, prípadne aj špajzu, chodbu, šatník či balkón alebo lodžiu. Vstupná chodba môže slúžiť aj ako úložný priestor s vstavanými skriňami na oblečenie a topánky. V obývačke môžete vybrať rohovú sedačku, ktorá vám ušetrí miesto, pričom ju môžete doplniť o multifunkčný nábytok, ako napríklad skladacie stolíky, komody a podobne. V spálni si môžete zaobstarať posteľ s úložným priestorom, do ktorého uložíte napríklad sezónne veci či posteľnú bielizeň.

 

Stavte na prírodné osvetlenie

Prírodné osvetlenie je kľúčovým prvkom v byte, ktoré sa postará o príjemnú atmosféru a harmóniu. Aby ste mali čo najviac prírodného svetla, naplno využite potenciál okien a minimalizujte všetky prekážky, ktoré budú brániť dopadu slnečných lúčov. Namiesto žalúzií a roliet zvoľte moderné závesy alebo záclony, ktoré zabezpečujú súkromie, a zároveň prepustia dostatok svetla do interiéru. Siahnuť tiež môžete po zrkadlách, ktoré opticky zväčšujú priestor a odrážajú svetlo. Umelé svietidlá si vyberajte radšej s prírodným žltým žiarením.

 

 

Vytvorte si zóny pre rôzne denné aktivity

Štvorizbový byt ponúka dostatok priestoru na vytvorenie rôznych zón pre rôzne aktivity. Jednou z nich je napríklad oddychová zóna v obývačke, v ktorej budete mať pohodlnú sedačku a knižnicu. V ďalšej izbe, ak vám to možnosti dovolia, môžete mať pracovňu so stolom, pohodlnou stoličkou a skrinkami s policami na knihy a dokumenty. Štvrtá izba môže byť napríklad detská alebo hosťovská. Je to len na vás, aké potreby máte a pre koho majú miestnosti slúžiť.

 

Farby a vzory sú in. Využite ich naplno!

Oživiť interiér vášho štvorizbového bytu môžete farbami a rôznymi vzormi na bytových doplnkoch. Nebojte sa experimentovať s farbami na stenách, nábytku a doplnkoch tak, aby všetko so všetkým dokonale ladilo a aby ste vďaka farbám v byte vytvorili príjemnú a harmonickú atmosféru. Nezabudnite, že svetlé farby pomáhajú zväčšiť priestor bytu a tmavšie mu dodajú útulnosť a intimitu. Vzory na kobercoch, závesoch, vankúšoch alebo aj na tapetách či obrazoch môžu pridať do vášho interiéru neobyčajnosť a nadčasovosť.

 

Prispôsobte sa svojmu životnému štýlu

Pri zariaďovaní štvorizbového bytu nezabudnite hlavne na to, aby ste v ňom dokázali odzrkadliť váš životný štýl, charakter a potreby vaše a vašej rodiny. Vo svojom byte majte to, čo potrebujete, ale aj to, čo vám robí radosť.

 

Ak potrebujete poradiť pri zariaďovaní štvorizbového bytu, neváhajte a kontaktujte našich realitných maklérov RE/MAX, ktorí vám sprostredkujú profi interiérového dizajnéra a ďalšie doplnkové služby.

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.