Užitočné rady a tipy pre zariadenie trojizbového bytu

Publikované: Utorok, 16 Máj, 2023 - 09:34,

Obývačka, spálňa a detská izba. V našich končinách je toto usporiadanie známe hlavne pre trojizbové byty, ktoré sú pre rodinu štandardom a pre single ľudí alebo páry takmer luxusom.

 

Ako sme už uviedli, podstatou trojizbáku je štandardne obývacia izba, spálňa, príslušenstvo bytu, čiže kuchyňa a kúpeľňa, a nakoniec tretia izba, ktorá sa môže používať ako detská izba, hosťovská izba alebo pracovňa.

 

Jadrom trojizbového bytu je obývačka, ktorá býva zo všetkých izieb najväčšia. Niekedy v nej môže byť integrovaný aj jedálenský kút, prípadne aj kuchyňa. Okrem kuchyne a kúpeľne môže byť súčasťou bytu aj samostatné WC, sklad, špajza, technická miestnosť, balkón alebo lodžia, ktoré sú pre každého veľkou výhodou.

 

A ako si poradiť so zariadením? RE/MAX má pre vás zaujímavé a užitočné rady a tipy, aby ste si váš nový alebo budúci trojizbový byt zariadili moderne, štýlovo a funkčne.

 

   1. Minimalistický nábytok a zariadenie bytu

Minimalistický štýl je vhodný pre ľudí, ktorí majú radi jednoduché a čisté tvary. Ešte pred tým, než sa vrhnete do kúpy zariadenia, zvážte, čo vo svojom byte naozaj potrebujete a až následne investujte do kvalitného nábytku s dlhou životnosťou, ktorý sa perfektne hodí do vášho priestoru.

Pri výbere nábytku stavte na čisté línie a funkčný dizajn, ktorý nerieši zložitosť tvarov, ale zdôrazňuje praktickosť a jednoduchosť. Nábytok by teda mal byť funkčný, aby sa dalo využiť každé miesto v byte. Vyberte si tiež skrinky a police, vďaka ktorým využijete steny na uskladnenie rôznych vecí, a tak minimalizujete priestor na podlahe. Dbajte na to, aby bol nábytok zladený s podlahou a farbou stien, aby ste v miestnostiach vytvorili jednotný a harmonický vzhľad.

 

    2. Farby v byte

Farby majú moc ovplyvniť atmosféru miestnosti. Pre minimalistický a elegantný štýl je vhodné použiť jemné farby, ako sú biela, béžová, sivá alebo iné pastelové farby. Ak chcete mať v byte niečo výraznejšie, skombinujte jednu farbu a doplňte ju inou, ktorá s ňou bude dokonale ladiť. Ideálne je kombinovať svetlé farby s tmavými, alebo staviť na istotu a zostať pri svetlých a neutrálnych farbách.

 

 

    3. Osvetlenie v byte

Podobne ako farby, aj osvetlenie hrá významnú rolu pri navodení pozitívnej atmosféry v byte. V tomto kroku zvážte použitie rôznych zdrojov svetla, ako napríklad stropné svetlá, lustre, stolné či stojace lampy alebo aj čoraz obľúbenejšie LED pásiky. Snažte sa vyhýbať intenzívnemu bielemu svetlu a radšej si vyberte osvetlenie s teplým svetlom.

 

    4. Doplnky v byte

Aby ste mohli opticky zväčšiť miestnosti, nezabudnite na zrkadlá, ktoré sú skvelým doplnkom pre byty s obmedzeným priestorom. Veľmi praktické a útulné sú koberce a koberčeky, dlhé závesy, mäkké vankúše a prikrývky, ktoré podčiarknu teplo domova.

Punc dokonalosti vo vašom trojizbovom byte vám zaiste dodajú zelené rastliny a izbové kvety či dizajnové obrazy a štýlové dekorácie. V podstate je to na vás, ako si vo vašom hniezdočku  „doklepnete“ detaily tak, aby ste sa v ňom cítili najlepšie na svete.

 

Ak snívate o trojizbovom byte, neváhajte a kontaktujte našich RE/MAX partnerov vo vašom meste ešte dnes!

 

 

 

 

Potrebujete predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, kontaktujte nás.

Viac článkov o realitách si môžete prečítať na našom realitnom blogu. Ak ste si prečítali článok až do konca a téma vás zaujala a túžite po kariére a lepšom finančnom ohodnotení – s RE/MAX to môžete dosiahnuť.

Podnikajte pre seba ale nie sami. Buďte úspešní, buďte RE/MAX.

Spoločnosť RE/MAX Vám v spolupráci s Finvia Group prináša exkluzívny produkt Hypotéka Plus, s množstvom výnimočných benefitov. Teraz je naozaj ten najlepší čas!

RE/MAX Slovakia

Nadšenie pre maximálne uspokojenie potrieb zákazníkov je hlavným dôvodom, prečo sieť RE/MAX rastie nepretržite už viac ako 40 rokov. Naša stratégia už uspela vo viac než 110 krajinách sveta - krajinách s odlišnými ekonomickými, kultúrnymi i obchodnými podmienkami.